ta mig till www.vib.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås IBS

Kvalfinalen är här: “Inte nöjda än”
2023-03-30 22:22
Per-Inge Hellman

Resan startade på försäsongsträningarna i somras. Och nästa vecka avgörs det. Det är nu det gäller. Det är nu vi kan nå SSL.

 

Kvalfinalserien startar nu på söndag hemma i Mälarenergi Arena. Det är först till två segrar och för motståndet står IBK Lockerud.

– Jag tror att det kommer bli väldigt tajta matcher. Inget av lagen kommer nog bjuda på någonting, säger damlagets huvudtränare “Pinge” Hellman.

 

Vi är endast två segrar från uppflyttning till SSL. Hur låter det i dina öron?

– Det låter jävligt roligt.

“Pinge” säger det med ett leende som sträcker sig från öra till öra och fortsätter i nästa andetag.

– Vi har haft som mål att få den här möjligheten. Men vi är inte nöjda än. Vi har materialet för att gå hela vägen och vi kommer att gå för det till 110 procent.

 

Efter att ha vunnit allsvenskan västra, där Lockerud kom tvåa, väntade Lindås i den första kvalmatchen. 5–1 blev det på hemmaplan. Bortafajten blev jämnare och avgjordes efter straffar (4–3 till oss).

– Spelet från vår sida var inte superbra på bortaplan, men samtidigt gjorde Lindås oss lite sämre. Vi jobbade oss in i matchen (kvitterade med 1 minut och 46 sekunder kvar) och vann till slut. Det är en av våra styrkor. Vi har den mentala förmågan och vi ger aldrig upp.

 

Och på tal om tuffa och jämna matcher. Det har båda fajterna mot kvalfinalmotståndet Lockerud varit. Var sin seger blev det under grundserien. 

– Vi har pratat om Lockerud i veckan. Men det gäller att vi inte pratar för mycket om dem, utan mer om vad vi ska göra.

 

Men vad är de bra på?

– Det är bra på att ta chansen när de får den. Att kunna vända spelet snabbt och komma till snabba avslut.

Kände du redan i höstas att vi skulle få chansen att spela om SSL-platsen i april?

– Det har varit målbilden. Och jag såg oss vara här. Sedan trodde jag att det skulle vara mot ett lag från den södra allsvenskan.

16.00 på söndag visslas den första kvalfinalmatchen i gång. 

Vi gör det här tillsammans! Så se till att vara i hallen! 

 
Våra sponsorer