ta mig till www.vib.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås IBS

Stina i superform: “Haft tur”
2023-04-05 12:54
Stina Sjögren

Det finns folk som är ödmjuka. Sedan finns det Stina Sjögren. Hon kallar det för tur att pricka sin superform till kvalet och tackar sina skickliga lagkamrater.

 

Den första kvalfinalmatchen mot Lockerud vann vi med 3–2. Nu står vi i ett läge där allt kan bli klart under onsdagen eller en tredje och avgörande match i helgen.

– Det skulle vara kul om vi lyckas. Vi har slitit för det här hela säsongen. Framför allt skulle det vara superkul för klubben och bra för innebandyn i Västerås att få ett till lag som kan konkurrera i SSL, säger Stina Sjögren.

Det finns en klyscha om att man ska ta en match i taget och att man inte ska tänka på allt runt omkring. Hur gör man det bäst inför det som väntar oss?

– Nu är det inte vilken match som helst. Det är en jätteviktig match. Det är det här man älskar och just nu ska det bara bli superkul att spela.

 

Under säsongens grundserie lyckades inte Stina hitta till sin fina målform från i fjol. Det var faktiskt så att hon halverade sin målskörd i år.

– Jag har inget svar på varför det blev så. Men jag har inte presterat sämre generellt, även om jag inte nådde upp i samma poängskörd. Så det är kul att kunna kliva in i ett kvalspel och ta fram den sidan, säger Stina.

Och det har hon verkligen gjort. I samtliga tre kvalmatcher har Stina gjort mål. Totalt har det blivit fyra fullträffar och hon öppnade målskyttet senast mot Lockerud.

Du har verkligen prickat målformen.

– Ja, jag har haft turen att få göra det och det är jättekul.

Bara tur?

– Tur och även skicklighet från mina medspelare som levererar bra bollar till mig.

 

Matcherna duggar tätt så här i kvalspelet. Första finalen spelades så sent som i söndags och nu, tre dagar senare, är det dags igen. Men tjejerna verkar njuta av stundens allvar.

– Vi har en skön stämning. Jag tror absolut att man är lite nervös, men den största känslan är väl mer pirrig. Vi har stafettpinnen och man kan inte göra annat än att älska läget. Min känsla är jättebra och den känns bra i hela laget.

Vad gjorde vi bra senast?

– Vi visade vår lagkapacitet. Vi har en otrolig bredd och vi kan med den stå upp bra i både försvar och anfall.

Ändrar du några matchrutiner inför en finalfajt?

– Jag är ingen jätterutinmänniska. Men jag tänker väl lite extra på vad man äter, ser till att kroppen får återhämta sig och får lite extra sömn.

Den andra kvalfinalen spelas på bortaplan under onsdagen med start 19.00.

Finalschemat:

Match 1: VIB–Lockerud 3–2

Match 2: Lockerud–VIB 5 april 19.00

Ev match 3: VIB–Lockerud 9 april 16.00

 
Våra sponsorer