ta mig till www.vib.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås IBS

Superduo klar som tränare för Damlaget
2024-05-15 09:35

Vi kan glädjande meddela att vi har en superduo som tränare klar för Damlaget!

Det är Gustav Hellgren som blir huvudtränare och Felix Lange fortsätter som assisterande tränare.

 

Ordförande Annika Enberg:

Verkligen superskoj att Gustav är tillbaka i föreningen igen och att Felix fortsätter!

Här får vi in olika egenskaper och personligheter i båset som kompletterar varandra på bästa möjliga sätt. Att hitta tränare som kompletterar varandra så här bra är inte lätt att hitta så vi är enormt  glada och stolta över att de vill vara med på vår utvecklingsresa framåt!

 

Gustav Hellgren, huvudtränare:

Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka i VIB igen! Det är härligt med möjligheten att kunna bygga något spännande och att jobba med utvecklingen framåt. Ser fram emot att skapa goda förutsättningar för tjejerna  och jobba med ett lag som kommer att ha glädje och energi som ledord.

 

Felix Lange, assisterande tränare:

Det känns otroligt bra att fortsätta i VIB! Efter 4 år i föreningen så har man verkligen fått ett VIB-hjärta och jag vill gärna vara med på resan tillbaka till Allsvenskan. Ser fram emot att coacha ihop med Gurra igen och vi tror verkligen på den nysatsning som nu är påbörjad.

Slutspel i Svenska cupen!
2023-09-03 14:12
Segraren går till kvartsfinal!!
 
Nu ska kvalfinalen avgöras
2023-04-08 18:56
Felicia Johansson

Säsongens sista match är här. Och vi är redo. “Det här ska bli roligt”, säger Felicia Johansson.

 

Det gick inte riktigt som vi hoppades i onsdags. Långt in i matchen hade vi ledningen med 5–2, men förlorade till slut med uddamålet (6–7).

– Vi hade en samling i fredags och pratade om matchen och har skakat av oss förlusten nu, säger Felicia Johansson.

Nu återstår bara en match av säsongen. Allt ska avgöras. Den helt avgörande tredje kvalfinalen spelas på hemmaplan under söndagen.

– Det här ska bli roligt, säger Felicia.

 

Vår 28-åriga målvakt Felicia tycker det är skönt att matchen spelas nu under påskhelgen. Det gör att man får en extra dag ledigt från jobbet och kan ta hand om kroppen och återhämta sig snabbare innan det ska avgöras.

 

Likt Sara Juhlin har Felicia en koppling till vår motståndare. Hon är född i Mariestad och har spelat för Lockerud.

– Föreningen ligger mig varmt om hjärtat. Men jag känner ingen i laget nu, de var bara barn när jag spelade där, säger Felicia.

Redan 2014 lämnade hon hemstaden och flyttade till Jönköping. Två år senare blev det en flytt till Västerås för spel i Rönnby och till den här säsongen kom hon till oss i VIB.

 

Är det extra speciellt att möta just Lockerud?

– Nej, det skulle jag inte säga.

Felicia är fokuserad på den kommande uppgiften som väntar. Vinner vi söndagens match är det SSL spel nästa säsong. Annars är vi kvar i allsvenskan.

– Vi visste att Lockerud har ett bra stöd på bortaplan och hemmaplan. Men jag gillar att spela inför mycket folk. Och ska vi spela i SSL nästa säsong måste vi kunna slå alla lag i allsvenskan, säger Felicia.

 

Vad krävs för att vi ska få påskfira lite extra?

– Att vi gör det vi har sagt. Och det måste vi göra hela matchen, inte bara i två perioder.

 

Matchen startar 16.00 under söndagen. Vi hoppas att just du kommer och stöttar oss och bidrar till en innebandyfest. Vi behöver ditt stöd och nu tar vi den här säsongen i mål tillsammans! Nu fyller vi hallen!

Finalschemat:

Match 1: VIB–Lockerud 3–2

Match 2: Lockerud–VIB 7–6

Match 3: VIB–Lockerud 9 april 16.00

Nu fyller vi hallen!!
2023-04-07 22:15
Lisa Söderlund

Nu ska det avgöras! Sista matchen för säsongen ska spelas om en plats i SSL!!

Efter en riktigt rysare så lyckades IBK Lockerud inför en fanatisk hemmapublik dra det längsta strået i match nummer 2 och vinna med 7-6 mot oss i onsdags. Nu väntar en avgörande match i vår hemmaborg Mälarenergi Arena på söndag den 9/4 kl. 16:00.

 

Nu fyller vi hallen och kör ända in i kaklet och visar vart skåpet ska stå! Kom och stötta vårt damlag i en sista och helt avgörande match om sista platsen till SSL 2023-2024.

 

Vi kör samma upplägg som senast, vuxna betalar halva entréavgiften om de är i sällskap med barn under 16 år och är klädda i vit tröja för att stödja vårt lag!! Lockerud ska möta VITA VÄGGEN!!

Ta med trummor och trumpeter för nu fyller vi hallen!!

Stina i superform: “Haft tur”
2023-04-05 12:54
Stina Sjögren

Det finns folk som är ödmjuka. Sedan finns det Stina Sjögren. Hon kallar det för tur att pricka sin superform till kvalet och tackar sina skickliga lagkamrater.

 

Den första kvalfinalmatchen mot Lockerud vann vi med 3–2. Nu står vi i ett läge där allt kan bli klart under onsdagen eller en tredje och avgörande match i helgen.

– Det skulle vara kul om vi lyckas. Vi har slitit för det här hela säsongen. Framför allt skulle det vara superkul för klubben och bra för innebandyn i Västerås att få ett till lag som kan konkurrera i SSL, säger Stina Sjögren.

Det finns en klyscha om att man ska ta en match i taget och att man inte ska tänka på allt runt omkring. Hur gör man det bäst inför det som väntar oss?

– Nu är det inte vilken match som helst. Det är en jätteviktig match. Det är det här man älskar och just nu ska det bara bli superkul att spela.

 

Under säsongens grundserie lyckades inte Stina hitta till sin fina målform från i fjol. Det var faktiskt så att hon halverade sin målskörd i år.

– Jag har inget svar på varför det blev så. Men jag har inte presterat sämre generellt, även om jag inte nådde upp i samma poängskörd. Så det är kul att kunna kliva in i ett kvalspel och ta fram den sidan, säger Stina.

Och det har hon verkligen gjort. I samtliga tre kvalmatcher har Stina gjort mål. Totalt har det blivit fyra fullträffar och hon öppnade målskyttet senast mot Lockerud.

Du har verkligen prickat målformen.

– Ja, jag har haft turen att få göra det och det är jättekul.

Bara tur?

– Tur och även skicklighet från mina medspelare som levererar bra bollar till mig.

 

Matcherna duggar tätt så här i kvalspelet. Första finalen spelades så sent som i söndags och nu, tre dagar senare, är det dags igen. Men tjejerna verkar njuta av stundens allvar.

– Vi har en skön stämning. Jag tror absolut att man är lite nervös, men den största känslan är väl mer pirrig. Vi har stafettpinnen och man kan inte göra annat än att älska läget. Min känsla är jättebra och den känns bra i hela laget.

Vad gjorde vi bra senast?

– Vi visade vår lagkapacitet. Vi har en otrolig bredd och vi kan med den stå upp bra i både försvar och anfall.

Ändrar du några matchrutiner inför en finalfajt?

– Jag är ingen jätterutinmänniska. Men jag tänker väl lite extra på vad man äter, ser till att kroppen får återhämta sig och får lite extra sömn.

Den andra kvalfinalen spelas på bortaplan under onsdagen med start 19.00.

Finalschemat:

Match 1: VIB–Lockerud 3–2

Match 2: Lockerud–VIB 5 april 19.00

Ev match 3: VIB–Lockerud 9 april 16.00

Vinst i första finalmatchen
2023-04-04 15:25

Den första kvalfinalen var jämn. Men vi lyckades vinna med uddamålet.  

3–2 slutade den första kvalfinalen mot Lockerud till oss.  

Spelmässigt var det en jämn match hemma i Mälarenergi Arena. Det var lite så som en första finalmatch brukar kunna vara. Inte alltid så välspelat, utan i vissa situationer såg det stundtals ut som att nerverna spelade in i båda lagen.  

Men glädjande för oss är att Stina Sjögren fortsätter sin fina målform här i play off-spelet. Hon inledde dagens målskytte och har nu gjort mål i alla tre play off-matcher vi spelat så här långt.  

Övriga målskyttar blev Gry Norstedt, som satte 2–0 i power play efter att vi visat upp ett starkt tålamod där Gry till slut fick till ett avslut från favoritpositionen och rakt upp i nättaket, och Sara Juhlin som gjorde 3–1 med lite drygt sex minuter kvar av matchen.  

Izabell Roos, som svarade för en assist, blev utsedd till matchens lirare i vårt lag.  

Nu laddar vi om för kvalfinalseriens andra match på onsdag. Då på bortaplan.  

Kvalschemat:  

Match 1: VIB–Lockerud 3–2  

Match 2: Lockerud–VIB 5 april 19.00.  

Ev match 3: VIB–Lockerud 9 april 16.00.  

 
Våra sponsorer